Het vacaturebord: hoe werken we bij Honk1?

Een artikel door: Floor van der Looij In de categorie: Honk1

Wij kijken anders, handelen anders en zijn anders. En daar zijn we trots op. We gaan zoveel mogelijk opzoek naar mogelijkheden en ruimen barrières het liefst zo snel mogelijk uit de weg. We hebben een belangrijk doel: het vinden van een juiste match tussen werkgever en werkzoekende. Ben je benieuwd hoe we dit doel bereiken? Zoeken naar de ruimtes die er zijn én de ruimtes die in de toekomst vrijkomen

Wanneer je bij een Honk1 store binnenkomt kun je er vrijwel niet omheen, het vacaturebord. Hier vind je een deel van de openstaande vacatures in de omgeving. Wanneer een werkgever op zoek is naar personeel en aanklopt bij Honk1, vertalen wij zijn of haar eisen naar onze vacatureformats. Hierdoor staan de verwachtingen duidelijk op een rijtje zodat jij niet voor een verrassing komt te staan. Maar hoe worden de vacatures weergegeven en waarom op deze manier? Dat vertellen wij je graag!

De taken

De vacature begint met de taken die je precies gaat uitvoeren bij een werkgever. Wat ga je exact doen? Hierbij proberen wij niet abstract te beschrijven wat de taken zijn, maar willen wij juist concreet vertellen wat de taken inhouden. Zo weet je precies welke verschillende taken je hier gaat uitvoeren en kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan. Ga je bijvoorbeeld met een dienblad lopen? Behoort schoonmaken ook tot de taken? Het complete takenpakket kun je hier puntsgewijs vinden zodat je een zo compleet mogelijk beeld krijgt van het werk. 

 

De functie 

Hier staat precies beschreven hoe het werk is georganiseerd. Wat kun je verwachten van een werkgever? Hoe is de werksfeer en met wie ga je samenwerken? Wat zijn de dagen en tijden die je gaat werken? De antwoorden op onder andere deze vragen kun je hier vinden. Zo weet jij precies wat de functie inhoudt. 

 

Wist je dat? 

Onder ‘wist je dat’ vind je twee plaatjes die direct of wel indirect te maken hebben met het werk dat je hier gaat uitvoeren en de persoonlijke kwaliteiten die jij hierbij nodig hebt. Welk gevoel roepen de plaatjes bij je op? Past dat bij je? Spreekt het je aan? Plaatjes zijn vaak ook een mooi startpunt voor een gesprek met een van de scouts. Op die manier kun je ontdekken wat wel en juist niet bij jou past. 

 

De werkgever 

Hier zie je meer informatie over het bedrijf waarvoor de vacature open staat. Je vindt hier wat de werkgever kenmerkt. Wat is de identiteit van het bedrijf? Wat is de werkwijze? Zijn er mogelijkheden om door te groeien? Je krijgt hierdoor een goed beeld van de werkgever en de plek waar jij mogelijk komt te werken. 

 

De verwachtingen van de werkgever 

Hier komen de punten aan bod waar je, voor de werkgever, aan moet voldoen. Dit zijn enkele selectiecriteria die een werkgever meeneemt wanneer je daar zou gaan solliciteren. Spreek je bijvoorbeeld Engels? Ben je in het bezit van een rijbewijs? Hier ligt voor ons niet het zwaartepunt, wij kijken namelijk eerst of de taken en de functie bij jou aansluiten. Daarna kijken wij of je voldoet aan de verwachtingen van de werkgever en of je mogelijk nog stappen moet verzetten.  

 

Arbeidsvoorwaarden 

Het is begrijpelijk dat de arbeidsvoorwaarden erg belangrijk zijn voor jou. Wat zijn de afspraken die je maakt wanneer je hier gaat werken? Wat ga je verdienen? Hier vind je daarom formele zaken het dienstverband, het salaris en de aanvullende voorwaarden. 

Alle verwachtingen, duidelijk voor jou op een rijtje 

Bij Honk1 willen wij niet dat jij voor verrassingen komt te staan wanneer je aan de slag gaat bij een werkgever. Wanneer je precies weet wat je kunt verwachten en wat er van jou wordt verwacht, kun je op basis hiervan een weloverwogen keuze maken om ergens te gaan solliciteren. Op deze manier hopen wij direct te kunnen scoren en iemand te matchen aan een bedrijf dat echt bij hem of haar past. Zo werken wij toe naar een duurzame match tussen werkgevers en werkzoekenden. 

Andere interessante rubrieken

Bekijk ook eens de artikelen in onze andere rubrieken.

Honk1

Wij kijken anders, handelen anders en zijn anders. En daar zijn we trots op. We gaan zoveel mogelijk opzoek naar mogelijkheden en ruimen barrières het liefst zo snel mogelijk uit de weg. We hebben een belangrijk doel: het vinden van een juiste match tussen werkgever en werkzoekende. Ben je benieuwd hoe we dit doel bereiken? Zoeken naar de ruimtes die er zijn én de ruimtes die in de toekomst vrijkomen

...

...

...

Partner

We werken met diverse partijen samen om het gat tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt te dichten. Maar dat niet alleen. Door nauw met andere bedrijven samen te werken ontstaan nieuwe mogelijkheden voor werkzoekenden bij de zoektocht naar een nieuwe baan. We vertellen je met welke partijen we de krachten bundelen. Samen kom je verder dan alleen.

Honk1 werkt nauw samen met de Taal+ school van ROC Mondriaan. We spreken Mattie van der Helm, die de...

Werkgever

Veel werkgevers hebben een tekort aan personeel. Ze zijn opzoek naar geschikte medewerkers, maar kunnen ze simpelweg niet vinden. Honk1 gaat voor diverse werkgevers opzoek naar geschikte kandidaten die openstaande vacatures in kunnen vullen. In deze categorie staan de werkgevers waarvoor we kandidaten werven centraal. Soms brengt een andere blik de bal aan het rollen.

Werkzoekende

Bij Honk1 is iedereen welkom, ongeacht opleiding, afkomst of (werk)ervaring. We hechten veel waarde aan de mens achter een werkzoekende. Ieder heeft zo zijn eigen verhaal, die kleuring geeft aan het persoonlijke potentieel. Hier vertellen werkzoekenden hun verhaal, want werk zoeken gaat soms met vallen en opstaan. Maar wij geloven: waar een wil is, is een weg. 

...

...

...