Het succes verhaal van Karin

Bij Honk1 hechten we veel waarde aan het ‘samen doen’. Want alleen samen kun je het verschil maken, in beweging komen en successen realiseren. Hierbij sluiten we niemand uit en mag iedereen bij ons meedoen.

In ‘Het verhaal van…’ besteden we aandacht aan één van de bezoekers van Honk1 en geven we je een kijkje in hún verhaal. Deze week vertellen we je het verhaal van… Karin!

Enthousiast vertelt Karin: “Ik ben super blij dat ik door Honk1 zo snel een stageplek heb kunnen vinden in mijn vakgebied. Ik was zelf al lang opzoek geweest, maar het lukte mij zelf steeds maar niet om wat te vinden.”

De taal leren

Hemelsbreed ruim 7500 kilometer verderop ligt Venezuela, het land waar Karin oorspronkelijk vandaan komt. Ruim drie jaar geleden besloot zij de oceaan over te steken naar Nederland om bij haar geliefde te zijn. Vanaf het moment dat Karin hier aankwam was ze vastbesloten de Nederlandse taal te leren. De Nederlandse klanken zoals de ‘ui’ en ‘g’/’sch’ bleken voor de Spaanssprekende in het begin nog behoorlijk lastig te zijn. Maar Karin liet zich niet zomaar uit het veld slaan en schreef zich in bij de Taal+ school van het ROC Mondriaan.

Nu volgt ze drie keer in de week diverse lessen, waarin ze oefent op lees- en spreekvaardigheid en grammatica. In de lessen wordt iets minder aandacht besteed aan luistervaardigheid, waardoor de school haar aanraadde om zelf op zoek te gaan naar mogelijkheden om deze vaardigheid in de praktijk te ontwikkelen. Karin deed eerst vrijwilligerswerk in het ziekenhuis, echter was haar taak hier nogal eenzijdig waardoor ze niet de mogelijkheid kreeg om extra te oefenen met de Nederlandse taal. Ze vond daarom dat het tijd was voor een iets uitdagendere werkplek.

In contact met Honk1

Eén van de docenten van de Taal+ school heeft Karin begin januari met Honk1 in contact gebracht. Op 9 januari vond het eerste kennismakingsgesprek plaats met Karin en scouts Jaap en Stephanie. Er was eigenlijk vanaf het begin sprake van een goede klik.

“Karin is beleefd en enthousiast tegelijkertijd. Ze komt echt als een warm en dankbaar persoon over. In ons eerste gesprek vertelde ze dat ze graag extra wilde oefenen met de Nederlandse taal in praktijk, dat vond ze het allerbelangrijkste”, vertelt scout Stephanie.

Karin heeft in Venezuela een goede opleiding genoten, ze heeft haar eigen bedrijf gehad en heeft veel ervaring op het gebied van administratie. Uit de gesprekken bleek dat Karin heel graag in de personeelsadministratie zou willen werken. Honk1 besloot daarom gelijk op zoek te gaan naar de mogelijkheden op dit gebied. In een vervolgafspraak werd door middel van een ‘workshop’ gekeken hoe goed Karin administratieve taken in de Nederlandse taal kon uitvoeren. Het bleek dat Karin hiertoe perfect in staat was!

Alles valt op z’n plek

Honk1 is eerder in contact gekomen met GreenFox om te scouten voor mensen in de bouw en techniek, dit bedrijf was dan ook niet de eerste plek waar Honk1 aan dacht voor Karin. Echter bleek na een gesprek met GreenFox dat het bedrijf nog op zoek was naar extra versterking op het gebied van administratie.

“Toen begon het balletje eigenlijk te rollen”, vertelt scout Jaap.

Toen Jaap Karin als kandidaat aan GreenFox voorstelde werd er vanuit GreenFox enthousiast en positief gereageerd. Het bedrijf gelooft net als Honk1 dat iedereen een voorsprong op de arbeidsmarkt heeft, ze wilde Karin daarom graag een kans geven en gingen met haar in gesprek. Karin voldeed volledig aan de verwachtingen en kreeg diezelfde week nog te horen dat ze een stageplek had bemachtigd bij het bedrijf.

Karin begint op 15 februari met haar nieuwe functie als stagiaire administratief medewerker bij GreenFox. Ze zal hier twee volle dagen en twee halve dagen aan het werk gaan, zodat ze de stage nog mooi met de taallessen kan combineren.

We wensen Karin een leuke en vooral leerzame periode bij GreenFox toe!