Martijn: “Het is niet erg waar ik vandaan kom, het is belangrijk waar ik naartoe ga”

Een artikel door: Floor van der Looij In de categorie: Werkzoekende

Bij Honk1 is iedereen welkom, ongeacht opleiding, afkomst of (werk)ervaring. We hechten veel waarde aan de mens achter een werkzoekende. Ieder heeft zo zijn eigen verhaal, die kleuring geeft aan het persoonlijke potentieel. Hier vertellen werkzoekenden hun verhaal, want werk zoeken gaat soms met vallen en opstaan. Maar wij geloven: waar een wil is, is een weg. 

Martijn vond een baan dankzij Honk1. Hij werd gematcht met de Intratuin, hier werkt hij in het tuincafé als horecamedewerker. Hij vertelt over zijn ervaringen bij Honk1 en de Intratuin. 

Hoe ben je bij Honk1 terecht gekomen? 

Afgelopen april wandelde Martijn voor de eerste keer bij de Honk1 store in Nijmegen binnen. “Ik voelde mij zenuwachtig”. Martijn heeft een lang verleden waarin zijn alcoholverslaving de overhand nam in zijn leven. De knop ging echter om toen hij vader werd van een zoontje. Een jaar geleden besloot hij een kliniek op te zoeken waar hij met de juiste hulp zijn verslaving kon overwinnen. Na ruim 25 jaar wist hij zo zijn alcoholverslaving de baas te worden. “In mijn verslaving heb ik wel gewerkt, maar heb ik nooit mijn eigen keuzes durven maken. Ik deed dingen waar ik niet gelukkig van werd en die mijn verslaving juist voedde. De keuzes die ik maakte waren gebaseerd op het in stand houden van mijn verslaving.”  

 

Na de afkickkliniek ontstond er veel onzekerheid bij Martijn. “Ik voelde angst om te gaan werken, ik wist namelijk niet wat ik wilde. Ik twijfelde aan alles. Wie ik zelf ben en wat ik leuk vind.” Via een advertentie hoorde Martijn voor het eerst over Honk1. Direct was hij nieuwsgierig naar wat Honk1 voor hem kon betekenen. Hij zette de stap om naar het stadcentrum van Nijmegen te gaan en langs te komen. Hierna volgende verschillende gesprekken met de scouts. 

Hoe heeft Honk1 jou geholpen? 

“Bij het eerste gesprek voelde het direct al vertrouwd. Ze zijn bereid om mee te kijken en luisteren goed.” Martijn ziet zijn gesprekken bij Honk1 ook als een leerschool voor zichzelf. Hij vond het moeilijk om zijn grenzen aan te geven. “Wanneer iemand mij vroeg of ik bepaald werk wilde doen, had ik vroeger direct ja gezegd. Nu werd er gevraagd of dit wel echt het werk was wat ik wilde gaan doen en waar ik blij van werd. Er was zoveel geduld. Ik voelde mij begrepen en dit gaf mij een echte vertrouwensboost.” Toen kwam de Intratuin voorbij. Hij ging op gesprek. “Door het vertrouwen dat ik gekregen had, kon ik ook makkelijker mijn verhaal doen bij Intratuin en het gesprek open aangaan.” 

 

In kleine stappen wil Martijn zichzelf steeds weer verder ontdekken. “Ik heb geleerd om de tijd te nemen en goed na te denken over wat ik nu echt wilde. Bij Honk1 hoefde ik niet direct te beslissen.” Een baan die deze mogelijkheden biedt is daarom erg belangrijk voor hem. “Bij Intratuin is er begrip voor mij.” 

 

Martijn is erg gericht op de toekomst, wil het verleden achter zich laten en heeft bij Honk1 geleerd dat hij steeds verder kan komen door kleine stappen te zetten. “Het is niet erg waar ik vandaan kom, het is belangrijk waar ik naartoe ga.” Dat hij werk heeft gevonden dat bij hem past helpt hem bij het zetten van deze stap naar de toekomst. “Het brengt mij alleen maar verder. Dingen worden steeds normaler en ik leer nieuwe mensen kennen. Dat is heel waardevol.” 

Hoe gaat het bij de Intratuin? 

Martijn werkt nu als horecamedewerker in het tuincafé van de Intratuin. Hier werkt hij in een mooie, groene omgeving. Het is werk dat geheel nieuw voor hem is, maar hij voelt zich bij de Intratuin erg fijn. “Ik heb hier de ruimte om mijzelf te ontwikkelen en fouten te maken. Ik leer mijn eigen grenzen ontdekken, maar ontdek ook de grenzen van anderen. Hierdoor kan ik op een gezonde manier sociale relaties aangaan.” In zijn werk komt hij veel in contact met mensen. “Ik heb veel contact met collega’s en gasten, dat is fijn.”  

 

Ook nu Martijn met plezier aan het werk is bij Intratuin komt hij nog regelmatig binnenvallen bij de Honk1 store in Nijmegen. Soms om de scouts te groeten, een kop koffie te drinken en even bij te kletsen, soms ook om zijn hart te luchten bij de scouts. “Voor mij blijft werken een leerproces, waarbij ik tegen verscheidene dingen aan loop.” Hij zit goed op zijn plaats bij Intratuin. “Het is een van de bedrijven die verder kijkt dan het ideale plaatje. Ik kan op een oprechte manier uitvinden wat ik wil. Ik werk ergens waar ik mezelf kan zijn en waar ik serieus word genomen.” 

Iedereen is welkom om binnen te lopen bij Honk1. Het is een ontmoetingsplek waar iedereen de mogelijkheid krijgt om te (her)ontdekken welk werk het beste bij hem of haar past. Hierbij laten we ons niet enkel leiden door wat iemand in het verleden heeft gedaan. We richten ons beeld liever op de toekomst. Waar wil je juist naartoe werken? Welke talenten bezit je die daarbij nuttig zijn? Kom het ook ontdekken bij een van onze Honk1 stores! 

Andere interessante rubrieken

Bekijk ook eens de artikelen in onze andere rubrieken.

Honk1

Wij kijken anders, handelen anders en zijn anders. En daar zijn we trots op. We gaan zoveel mogelijk opzoek naar mogelijkheden en ruimen barrières het liefst zo snel mogelijk uit de weg. We hebben een belangrijk doel: het vinden van een juiste match tussen werkgever en werkzoekende. Ben je benieuwd hoe we dit doel bereiken? Zoeken naar de ruimtes die er zijn én de ruimtes die in de toekomst vrijkomen

...

...

...

Partner

We werken met diverse partijen samen om het gat tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt te dichten. Maar dat niet alleen. Door nauw met andere bedrijven samen te werken ontstaan nieuwe mogelijkheden voor werkzoekenden bij de zoektocht naar een nieuwe baan. We vertellen je met welke partijen we de krachten bundelen. Samen kom je verder dan alleen.

Honk1 werkt nauw samen met de Taal+ school van ROC Mondriaan. We spreken Mattie van der Helm, die de...

Werkgever

Veel werkgevers hebben een tekort aan personeel. Ze zijn opzoek naar geschikte medewerkers, maar kunnen ze simpelweg niet vinden. Honk1 gaat voor diverse werkgevers opzoek naar geschikte kandidaten die openstaande vacatures in kunnen vullen. In deze categorie staan de werkgevers waarvoor we kandidaten werven centraal. Soms brengt een andere blik de bal aan het rollen.

Werkzoekende

Bij Honk1 is iedereen welkom, ongeacht opleiding, afkomst of (werk)ervaring. We hechten veel waarde aan de mens achter een werkzoekende. Ieder heeft zo zijn eigen verhaal, die kleuring geeft aan het persoonlijke potentieel. Hier vertellen werkzoekenden hun verhaal, want werk zoeken gaat soms met vallen en opstaan. Maar wij geloven: waar een wil is, is een weg. 

...

...

...