Ontmoet Billy, de mascotte van Honk1

Een artikel door: Roegina In de categorie: Honk1

Wij kijken anders, handelen anders en zijn anders. En daar zijn we trots op. We gaan zoveel mogelijk opzoek naar mogelijkheden en ruimen barrières het liefst zo snel mogelijk uit de weg. We hebben een belangrijk doel: het vinden van een juiste match tussen werkgever en werkzoekende. Ben je benieuwd hoe we dit doel bereiken? Zoeken naar de ruimtes die er zijn én de ruimtes die in de toekomst vrijkomen

Je hebt ‘m vast al voorbij zien komen, onze vrolijke gans Billy. Billy is het symbool waar Honk1 voor staat. Bij deze stellen we Billy aan je voor. We vertellen waar Billy van is afgeleid en vooral, waar de kracht van Billy ligt.

Mascottes worden door mensen als een symbool van geluk gezien. Ze zijn enorm populair geworden in jawel, de sport! De rol van een mascotte in een wedstrijd wordt vaak onderschat, echter is zijn rol essentieel. Hij moedigt het team aan en helpt de spelers door zijn enthousiasme naar de overwinning. En dit is nou precies de rol die Billy vervult. Billy wijst met alle plezier bezoekers de weg, nodigt hen uit om eens langs te komen en moedigt aan bij de zoektocht naar een baan. Maar waarom is Billy eigenlijk een gans? Ganzen blijven hun hele leven bij elkaar in paren; het zijn trouwe dieren die klaar staan voor elkaar. De dieren herkennen elkaar wanneer de ander is weggeweest en na enige tijd weer terugkomt. Deze gans zal letterlijk met open vleugels ontvangen worden. Ook bij Honk1 staan de deuren voor bezoekers altijd open, ook voor bezoekers die een zware tocht achter de rug hebben gehad of na een langere tijd weer opnieuw de arbeidsmarkt betreden.

Ontmoet Billy5_foto arnhem2

De gans valt voortdurend ten prooi aan de voordelen die er over hem bestaan. De uitdrukkingen ‘domme gans’ en ‘maak dat de gans maar wijs’ zetten het dier namelijk niet echt in een goed daglicht. Helaas bestaan er ook over mensen zonder werk of zij-instromers vooroordelen die soms helemaal niet overeenkomen met de realiteit. Ze worden tekortgedaan, waardoor hun potentieel onontdekt blijft. Het vergt soms een andere blik om de kracht van iets te ontdekken. Wist je namelijk dat ganzen in praktijk bijzonder intelligent zijn? Aanpassen aan een nieuwe omgeving is voor de dieren een fluitje van een cent en bovendien kunnen de dieren erg goed samenwerken, zoals bijvoorbeeld blijkt uit de efficiënte V-formatie waarin ze vliegen. In deze formatie gakken de ganzen om contact te houden en bij elkaar te blijven. Het klinkt zelfs alsof de ganzen elkaar aanmoedigen. De gemeenschappelijke richting zorgt ervoor dat er wordt geprofiteerd van elkaars stuwende krachten: ze vullen elkaar aan en halen het beste bij elkaar naar boven. Door te vertrouwen op elkaar gaan ze samen opzoek naar een nieuwe bestemming.

Bij Honk1 weten we soms ook niet precies welke richting we met een werkzoekende inslaan, wel weten we dat we het altijd samen doen. Samen met werkzoekenden, werkgevers en samenwerkingspartners denken we in mogelijkheden in de zoektocht naar potentiële kansen. Want alleen samen kunnen we bouwen aan de toekomst van werkend Nederland.

 

Doe jij met ons mee?

Andere interessante rubrieken

Bekijk ook eens de artikelen in onze andere rubrieken.

Honk1

Wij kijken anders, handelen anders en zijn anders. En daar zijn we trots op. We gaan zoveel mogelijk opzoek naar mogelijkheden en ruimen barrières het liefst zo snel mogelijk uit de weg. We hebben een belangrijk doel: het vinden van een juiste match tussen werkgever en werkzoekende. Ben je benieuwd hoe we dit doel bereiken? Zoeken naar de ruimtes die er zijn én de ruimtes die in de toekomst vrijkomen

...

...

...

Partner

We werken met diverse partijen samen om het gat tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt te dichten. Maar dat niet alleen. Door nauw met andere bedrijven samen te werken ontstaan nieuwe mogelijkheden voor werkzoekenden bij de zoektocht naar een nieuwe baan. We vertellen je met welke partijen we de krachten bundelen. Samen kom je verder dan alleen.

Honk1 werkt nauw samen met de Taal+ school van ROC Mondriaan. We spreken Mattie van der Helm, die de...

Werkgever

Veel werkgevers hebben een tekort aan personeel. Ze zijn opzoek naar geschikte medewerkers, maar kunnen ze simpelweg niet vinden. Honk1 gaat voor diverse werkgevers opzoek naar geschikte kandidaten die openstaande vacatures in kunnen vullen. In deze categorie staan de werkgevers waarvoor we kandidaten werven centraal. Soms brengt een andere blik de bal aan het rollen.

Werkzoekende

Bij Honk1 is iedereen welkom, ongeacht opleiding, afkomst of (werk)ervaring. We hechten veel waarde aan de mens achter een werkzoekende. Ieder heeft zo zijn eigen verhaal, die kleuring geeft aan het persoonlijke potentieel. Hier vertellen werkzoekenden hun verhaal, want werk zoeken gaat soms met vallen en opstaan. Maar wij geloven: waar een wil is, is een weg. 

...

...

...