Over Honk1

iu 3

Onze start

 

In 2016 zagen we Gelderland Arbeidswijs voorbij komen, met daarin de vraag van provincie Gelderland naar innovatieve oplossingen om de discrepantie op de technische markt op te lossen. We bedachten het concept Talentscouting voor Techniek: Een wervingsproces waarbij verder wordt gekeken dan het CV, talenten van mensen op andere manieren worden ontdekt en het menselijk contact centraal staat. Met Talentscouting voor Techniek wonnen wij de eerste editie van Gelderland Arbeidswijs. Dit was het begin van ons grote avontuur.

 

Het avontuur kreeg vorm toen wij in 2017 startten met het uitbouwen van talentscouting in de vorm van Honk1. Het was een innovatief concept, waar aardig wat mensen enthousiast over waren. Toch kostte het overredingskracht en werd doorzettings- en incasseringsvermogen gevraagd om verdere ontwikkeling mogelijk te maken zodat we konden laten zien dat het concept kon werken. Wat dat betreft is de ontwikkeling van Honk1 niet anders dan een ontwikkelproces van een werkzoekende. We weten dus waar we over praten.

Sprint naar het eerste honk

Wil je in het honkbal een punt scoren? Dan kom je automatisch langs Honk1. Zodra je het eerste honk hebt bereikt ben je in het spel. Zo ook bij ons. Of mensen nou wel of niet beschikken over de juiste papieren en/of ervaring, bij Honk1 doen ze (weer) mee. We hebben niet alleen maar oog voor datgene wat iemand in het verleden heeft gedaan, maar gaan juist op zoek naar wat iemand in de toekomst kan. Bij ons ontdekken kandidaten hun talent en leren zij dit in de praktijk te brengen. We denken niet in problemen, maar in oplossingen en mogelijkheden. Uiteraard zijn we voortdurend op zoek naar kansen om te scoren. Dit doen we natuurlijk niet alleen. We werken nauw samen met werkzoekenden, werkgevers en samenwerkingspartners om de scoringskans te maximaliseren.

 

Maak kennis met onze mascotte Billy

Je hebt ‘m vast al voorbij zien komen, onze vrolijke gans Billy. Billy is het symbool waar Honk1 voor staat. Waarom een gans? De gans valt voortdurend ten prooi aan de voordelen die er over hem bestaan. Het dier wordt immers niet echt in een goed daglicht gezet, blijkt maar weer uit het gezegde ‘maak dat de gans maar wijs’.  Wat de meesten echter niet weten, is dat ganzen in werkelijkheid bijzonder intelligent zijn. Helaas bestaan er ook over mensen zonder werk of zij-instromers vooroordelen die soms helemaal niet overeenkomen met de realiteit. Ze worden tekortgedaan, waardoor hun potentieel onontdekt blijft. Honk1 kijkt met een andere blik om hun kracht en potentie te ontdekken.

Maak kennis met ons team

 

Ons team bestaat uit enthousiaste creatievelingen die met hun kennis en ervaring tot onverwachte maar effectieve oplossingen komen. Om tot die oplossing te komen zijn we nieuwgierig, zetten we altijd door en zijn we soms een tikkeltje eigenwijs. We stoppen niet bij de eerste tegenvaller of het eerste obstakel dat we tegenkomen, maar zijn benieuwd naar verrassende mogelijkheden om barrières zo snel mogelijk uit de weg te ruimen.  Vaak bundelen wij onze krachten met anderen. Want al delen wij onze resultaatgerichtheid, gedrevenheid en open benadering, toch verschillen we qua opleiding, werkervaring en persoonlijke ervaring. Daarom kijken wij wie jou het beste kan helpen op het moment dat je hulp nodig hebt. Samen kunnen we scoren!

 

Krijg alvast een indruk van Honk1