Tanya: “Werken bij Honk1 is voor mij heel relevant”

Een artikel door: Fleur Stolk In de categorie: Honk1

Wij kijken anders, handelen anders en zijn anders. En daar zijn we trots op. We gaan zoveel mogelijk opzoek naar mogelijkheden en ruimen barrières het liefst zo snel mogelijk uit de weg. We hebben een belangrijk doel: het vinden van een juiste match tussen werkgever en werkzoekende. Ben je benieuwd hoe we dit doel bereiken? Zoeken naar de ruimtes die er zijn én de ruimtes die in de toekomst vrijkomen

Afgelopen zomer is Honk1 een erkend leerbedrijf geworden. Zo kunnen ook wij als organisatie een steentje bijdragen aan het opleidingstraject van leerlingen, zodat ze voorbereid zijn om het werkveld te betreden of een carrièreswitch te maken. We spreken met Tanya, de eerste stagiaire werkzaam bij Honk1. Tanya komt uit Oekraïne en verhuisde drie jaar geleden met haar man naar Nederland. Ze vertelt over haar ervaring met Nederland, de BBL-opleiding Leidinggevende team/afdeling/project’, Honk1 en haar passie. 

Waarom Nederland? 

“Mijn man werkte al een langere tijd voor een Nederlands kantoor. Ze hadden vestigingen in Kiev en Nederland. Zijn werkgever stelde voor om te werken voor de vestiging hier in Nederland. Dit betekende voor ons dat we moesten verhuizen. Voor hem veranderde er niet veel, voor mij veranderde alles. Ik moest stoppen met mijn werk in Kiev en een hele nieuwe taal leren. Dat was in het begin soms lastig, omdat ik mij niet goed kon uitdrukken. Mensen doen hier overigens erg hun best om je te begrijpen en vinden het niet erg als ik soms terugval op de Engelse taal. Vanaf het moment dat ik in Nederland ben volg ik Nederlandse les bij de ROC Mondriaan Taal+ school en vanaf september ben ik gestart met de eenjarige BBL-opleiding ‘Leidinggevende team/afdeling/project’ op het ROC Mondriaan.” 

Hoe gaat de opleiding je af? 

“Na de hogere opleiding Kunstgeschiedenis heb ik de Master Project Management afgerond. Ik heb voor verschillende bedrijven als manager gewerkt, altijd in de culturele sector. Ik heb dus genoeg kennis en ervaring om de opleiding hier in Nederland te volgen, ondanks dat ik nog steeds lerende ben in de Nederlandse taal. In de lessen gaat het soms allemaal erg vlot voor mij, omdat ik de enige ben waarvan Nederlands niet de moedertaal is. Toch ben ik harstikke blij dat ik deze opleiding volg. In de lessen leren we niet alleen uit de boeken, maar ook van elkaar. Ik doe de opleiding voor volwassenen, dus iedereen heeft al veel (werk)ervaring.” 

En nu bij Honk1 aan de slag? 

“Ja zeker! Ik ben hartstikke blij dat de decaan van de Taal+ school van ROC Mondriaan me heeft verteld over Honk1, via haar ben ik hier terecht gekomen. Binnen Honk1 hou ik me bezig met de planning voor de locatie Nijmegen. Dit betekent overzicht houden en regelen. Ik vind het gaaf om weer met een project bezig te zijn en samen te werken in een team. Ik vind het heel bijzonder om dit voor Honk1 te mogen doen, omdat ik het idee van de organisatie heel goed vind. Ik heb zelf in eenzelfde soort situatie gezeten als sommige bezoekers. Toen ik op zoek was naar een baan had ik werkelijk geen idee waar ik moest beginnen met mijn zoektocht. Honk1 gaat echt op zoek naar antwoorden op een creatieve manier. Het geeft me veel voldoening dat ik hier met mijn werkzaamheden ook een bijdrage aan lever. En wat ik hier leer kan ik ook gelijk gebruiken voor mezelf. Ik weet al veel over projectbegeleiding, maar hier leer ik zoveel meer praktische kennis. Ik leer hoe de maatschappij in elkaar zit, hoe de Nederlandse arbeidsmarkt werkt en over de verschillende loopbanen die er zijn.”

Creativiteit, vertel? 

“Dingen niet van één kant bekijken. Kijken wat mensen nodig hebben om talenten te ontdekken. Het gebruik van instrumenten bijvoorbeeld. Dat vind ik interessant. Sommigen mensen weten niet wat ze precies willen doen of ze hebben misschien een andere opleiding nodig om te komen op de plek waar ze willen zijn. Een uitzendbureau heeft geen interesse in datgene wat je misschien in de toekomst wil doen of welke talenten je wil gebruiken in je baan. Honk1 is geen uitzendbureau, recruitmentbureau of coachingsbureau. Honk1 voegt al deze bureaus samen, het is een combinatie. Het coachen, antwoorden geven en voorstellen aan werkgevers in één organisatie.” 

Wat betekent creativiteit voor jou? 

“Creativiteit is een groot deel van mijn leven. Ik vind het echt leuk als ik een eindresultaat kan zien en hierbij kan stil staan. Daarom vind ik het in mijn vrije tijd ook heel leuk om te schilderen. In Kiev werkte ik als kostuumontwerper in een filmploegdus ik ben gewend om in de creatieve omgeving te werken. Ik werkte samen met een groot team, zorgde dat alles klaar stond op de set en dat de kostuums klaarlagen voor de personages. Deze zomer ben ik bezig geweest met een groot project in Kiev. Ik heb heel hard moeten werken met maar weinig slaap. Maar het was een fantastische maand. Mijn droom is om dit ook in Nederland te doen. Maar de branche is onzeker, omdat het vooral op projectbasis is. Een goede balans vinden is dus heel belangrijk.”

Andere interessante rubrieken

Bekijk ook eens de artikelen in onze andere rubrieken.

Honk1

Wij kijken anders, handelen anders en zijn anders. En daar zijn we trots op. We gaan zoveel mogelijk opzoek naar mogelijkheden en ruimen barrières het liefst zo snel mogelijk uit de weg. We hebben een belangrijk doel: het vinden van een juiste match tussen werkgever en werkzoekende. Ben je benieuwd hoe we dit doel bereiken? Zoeken naar de ruimtes die er zijn én de ruimtes die in de toekomst vrijkomen

...

...

...

Partner

We werken met diverse partijen samen om het gat tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt te dichten. Maar dat niet alleen. Door nauw met andere bedrijven samen te werken ontstaan nieuwe mogelijkheden voor werkzoekenden bij de zoektocht naar een nieuwe baan. We vertellen je met welke partijen we de krachten bundelen. Samen kom je verder dan alleen.

Honk1 werkt nauw samen met de Taal+ school van ROC Mondriaan. We spreken Mattie van der Helm, die de...

Werkgever

Veel werkgevers hebben een tekort aan personeel. Ze zijn opzoek naar geschikte medewerkers, maar kunnen ze simpelweg niet vinden. Honk1 gaat voor diverse werkgevers opzoek naar geschikte kandidaten die openstaande vacatures in kunnen vullen. In deze categorie staan de werkgevers waarvoor we kandidaten werven centraal. Soms brengt een andere blik de bal aan het rollen.

Werkzoekende

Bij Honk1 is iedereen welkom, ongeacht opleiding, afkomst of (werk)ervaring. We hechten veel waarde aan de mens achter een werkzoekende. Ieder heeft zo zijn eigen verhaal, die kleuring geeft aan het persoonlijke potentieel. Hier vertellen werkzoekenden hun verhaal, want werk zoeken gaat soms met vallen en opstaan. Maar wij geloven: waar een wil is, is een weg. 

...

...

...