Sta je te springen om nieuw personeel?

Wij krijgen je vacatures gevuld

Het is steeds lastiger om de juiste medewerkers aan te trekken. Sommige vacatures staan maandenlang open, zonder resultaat. Geschikte medewerkers zijn er echter wel degelijk, het vergt alleen een andere blik om het te zien en bovenal: met ze in contact te komen. Honk1 helpt je graag met het vinden van geschikte nieuwe medewerkers. Zowel voor de korte als de lange termijn.
Waarom moeilijk doen als het samen kan
ticketwand1

Werkzoekenden vinden het vaak lastig om in een vacaturetekst te ontdekken waarvoor ze exact solliciteren. Wanneer ze een vacature lezen en er geen einde lijkt te komen aan de rij benodigde functie-eisen, zakt de moed hen in de schoenen. Als het dan ook nog ontbreekt aan een duidelijke omschrijving van de werkzaamheden, proberen werkzoekenden het niet eens. De kans is groot dat werkgevers hierdoor een hoop potentiële kandidaten mislopen. Wij zorgen ervoor dat werkgevers en werknemers elkaar beter kunnen vinden. Honk1 kijkt met een scherpe, frisse blik naar vacatureteksten met als eerste doel om de respons te verhogen. Uit onze ervaring is dit een vruchtbare stap om mee te beginnen.

Vervolgens begint het scoutingsproces. Wij zien dat veel bedrijven hun eerste selectie van kandidaten louter maken op basis van het CV. Deze standaardprocedure is er vaak simpelweg ingeslopen. In de praktijk blijkt het echter lastig om uit een CV unieke elementen te halen die aanknopingspunten bieden voor een goede match tussen werkgever en werknemer.

Werkzoekenden en werkgevers kunnen elkaar niet vinden
PHOTO 2019 09 11 12 18 41

Bij Honk1 gaan we op zoek naar aanknopingspunten door met een open houding en zonder vooroordelen met werkzoekenden in gesprek te gaan. We maken pas een selectie van potentiële werknemers ná persoonlijk contact. Op basis van diverse gesprekken, oefeningen en workshops baseren we of een functie bij iemand aansluit. De kwaliteit en potentie van kandidaten staat hierbij altijd centraal. Soms zullen we je verbazen; we selecteren geregeld kandidaten die op basis van hun CV wellicht niet voor de hand liggen. Werkzoekenden zijn namelijk niet altijd even goed in het verkondigen van hun goede eigenschappen, terwijl ze eigenlijk ontzettend talentvol zijn. Gedurende de lange zoektocht naar een baan brokkelde hun zelfvertrouwen langzaam af of hebben ze het onderweg misschien wel opgegeven. Door onze gesprekken weten we dat ze iets te bieden hebben en hartstikke goed in staat zijn om je openstaande vacature in te vullen. Met de geconcretiseerde vacatures in ons achterhoofd, vinden wij werknemers die jullie bedrijf of organisatie kunnen versterken. Tijdens deze zoektocht houden wij regelmatig tussentijds contact.

 

Werkgevers die al met ons samenwerk(t)en