Wij staan te springen om personeel

Krijgen jullie je vacatures niet ingevuld?

Hebben jullie van alles geprobeerd, maar worden de juiste mensen niet gevonden? Willen jullie werknemers voor de korte en de lange termijn? Dan helpen wij jullie graag met het vinden van geschikte nieuwe medewerkers
Waarom moeilijk doen als het samen kan
SAM_9089

Uit onze ervaring blijkt dat werkzoekenden het vaak lastig vinden om in een vacaturetekst te ontdekken waarvoor ze solliciteren. Het is ze vaak niet goed duidelijk wat ze precies gaan doen. Als dan de functie eisen ook nog eens hoog zijn en er weinig te lezen is over het aanbod van de werkgever, proberen de werkzoekenden het niet eens. Zo loop je als werkgever een heleboel potentiële geschikte kandidaten mis. Wij beginnen daarom met het gezamenlijk verduidelijken van de door jullie met zorg opgestelde vacatures, om de respons te verhogen.

Werkzoekenden vinden het vaak lastig om te ontdekken wat een vacature of werkgever interessant maakt
PHOTO 2019 09 11 12 18 41

Vervolgens begint het scoutingsproces. Wij zien dat veel bedrijven hun eerste selectie van kandidaten maken op basis van een CV. In de praktijk blijkt het echter lastig om uit een CV unieke elementen te halen die aanknopingspunten bieden voor een goede match tussen werkgever en werknemer. Daarom maken wij bij Honk1 zo’n eerste selectie pas na persoonlijk contact. Iedereen kan gemakkelijk binnenlopen. Of zij geschikt zijn als werknemer toetsen wij door middel van gesprekken, oefeningen en workshops. Daarbij staat niet het CV, maar kwaliteit en potentie van kandidaten centraal. Soms zijn die kandidaten ontzettend talentvol, maar door lange zoektochten hebben zij de hoop opgegeven en soms zijn het carrièreswitchers die bij ons komen omdat ze niet weten waar ze moeten beginnen. Zij hebben iets te bieden en daar gaan wij naar op zoek. Met de geconcretiseerde vacatures in ons achterhoofd houdende, vinden wij zo werknemers die jullie bedrijf of organisatie voor lange tijd kunnen versterken. Tijdens deze zoektocht houden wij regelmatig tussentijds contact.

 

Werkgevers die al met ons samenwerk(t)en